Blog

Jak zlepšit interní procesy technologií Power Apps?

Jazykové mutace v Power Apps 2

12.05.2020

Je vaše aplikace rozsáhlá? Nevyhovuje vám zadávání různých jazyků v nepřehledné kolekci? Máme pro Vás další tip jak je možné různé jazykové mutace zadat.

Excel - překlad jednoduše a přehledně

V minulém článku jsme si ukázali jak jednoduše vložit do aplikace různé jazyky. Tento způsob je však vhodný hlavně pro menší aplikace, jen o několik málo obrazovkách. Ve větších aplikacích by kolekce byly nepřehledné a jen těžko by se daly dát překladateli k doplnění nového jazyka.

Příprava tabulky

Neprve si připravíme tabulku. Do prvního sloupce vložíme názvy proměnných, které poté použijeme v Power Apps. Do dalších sloupců vložíme potřebné jazykové mutace.

Transponace tabulky

Nyní tabulku přetransponujeme, tak abychom dostali názvy proměnných do prvního řádku a každý jeden řádek bude představovat jeden jazyk aplikace. Důležité je také pojmenování tabulky, protože její jméno se bude zobrazovat v aplikaci jako jméno kolekce.

Power Apps - import a použití tabulky

Nyní naimportujeme data z Excelové tabulky do aplikace. Pokud má Excel více tabulek, vybereme pouze tu, která obsahuje námi požadovaná data.

Do aplikace vložíme „Dropdown“, na kterému nastavíme „Items“ na:

col_Language.t_Language

Na „OnChange“ nastavíme:

Set(
     r_Language,
     First(
         Filter(
             col_Language,
             t_Language = Dropdown.Selected.t_Language
         )
     )
)

Nyní do aplikace vložíme nový ovládací prvek a nastavíme mu vlastnost „Text“ na proměnou:

r_Language.t_Cancel

 

Poznámka

Při editace souboru Excel s různými jazyky pro Vaši aplikaci je nutné vždy soubor z aplikace odpojit a připojit znovu. Nad souborem Excel není možné udělat refresh podobně jako na SharePoint listem.

Závěr

Je nyní na Vás, zda se rozhodnete pro kolekci, kterou si vytvoříte na „OnStart“, tak jak jsme si popsali v minulém článku, nebo se rozhodnete připravit si soubor s jazykovou mutací a naimportujete jej do aplikace. Obě řešení mají svá pro a proti…

Zaujali jsme Vás?
Vše Vám předvedeme a vysvětlíme

Prostě nám napište